Pazartesi, Kasım 28, 2011

insan van'ı neden sever


Neden Van'dan gitmiyoruz, bizi buraya bağlayan şey nedir veya aynı soru Türkiye için geçerli değil mi? Bu soruya en iyi yanıtı Vizontele'nin unutulmaz belediye başkanı vermişti yeniden yeniden izlenilesi o filmde: 



"Buraya gelen yabancılar bize hep şunu sordu: "Siz burada nasıl yaşıyorsunuz buranın nesini seviyorsunuz?" Çok zor buna cevap vermek…. İnsan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan, ama biz biliriz ki bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir, burayı seversen burası dünyanın en güzel yeridir ama dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir. Buraya gazeteler iki gün sonra geliyor. Biz duyduğumuz bir havadise şaşırdığımız zaman büyük şehirdeki insanlar çoktan unutmuş oluyor.  İşte vizontele buna son verecek istanbuldaki bir hadiseyi aynı anda gözlerimizle göreceğiz yani vizontele uzağı yakın edecek ve burası artık o kadar uzak olmayacak..."



Bizdeki de o hesap işte. Yukarıdaki resim Van'daki hissiyatı henüz yansıtmıyor ama yansıtacak belli bir vadede, buna inanıyorum. Arkadaşlar şehir merkezinde de benzer duvar yazıları gördüklerini söylediler. Beni çok sevindirdi bu yazılar, umudumu arttırdı. Bu şehir yeniden ayağa kalkacak çünkü onu seven insanları var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder