Perşembe, Kasım 24, 2011

soba

Bir soba nasıl kurulur, ne ile? Önce sobayı bulmak lazım tabi, soba geldi ama iş onunla bitmiyor. Boru lazım, iki tane dirsek bolca düz boru, bazıları yarım olacak, sonra boru bileziği lazım iki tane, sobanın altına sermek için yanmaz muşamba ve tabi odun kömür. Yeter mi sizce bunlar, "yetmiyor" diyor bu malzemeleri aldığımız esnaf "bizim çadır büyük, iki metre ötesine geçmiyor sobanın sıcağı, hangi birimiz sığınacağız yamacına, bu kış nasıl geçecek bilmem". Biz hiç bilemiyoruz..


Akşam oldu hava çok soğuk çok. Yollar hep buz tuttu. Edremit TOKİ' ye çıkamıyor arabalar diye haber geldi. Şehrin en güvenli yeri güya ama gidilemedikten sonra. Şehrin güvenilemeyen çadırlarında ise gidilebilse de yaşanılası bir durum yok. İlk günden korkuttu kendinden soğuk, zaten korkan bir şehre bu kadar da yüklenilmez ki. Van Valisi depremlerin yazın olmasını dileyeceğine, bu konuda bir şeyler yapamaz mıydı, mesela bolca kışlık çadır, ısınma araç gereci dileyebilirdi yukarılardan, belki kar ile birlikte onları da yağdırırdı mübarek.

Yeni bir deprem ihtimalini düşünmek bile istemiyor Van'da hiç kimse. Deprem ne ki, anlatılanları dinleseniz Süphan, Ağrı, Tendürek kaynıyor yakında patlayacak dersiniz. Evleri düzde olanlar şimdiden dövünmeye başladı bile, lav altında kalırız deyu. Yakın tarihte bir 6.2 nin olacağından zaten hiç kimsenin şüphesi yok, sadece zamanlaması tartışılıyor. Kimi diyor olsun bitsin de kurtulak artık, kimisi de diyor hele bir kış geçsin. Deprem sırasında hastanede kalan bir kız çocuğu babasının arkasından bağırıyormuş "Gitme babo, buralar bir gidiyi bir geliyi..." Bizim aklımız da o hesap işte bir gidiyi bir geliyi....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder